تحقیق بررسی هاديهاي برق (رساناها)

دسته بندي : فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات
تحقيق بررسي هاديهاي برق (رساناها) در 20 صفحه ورد قابل ويرايش

هاديهاي خطوط توزيع و انتقال:

بهترين فلزات از نظر هدايت الكتريكي نقره و طلاي سفيد مي باشد كه به علت گراني و كميابي نمي توان از آن استفاده نمود. بنابراين فلزاتي كه بعنوان هاديهاي شبكه بكار مي روند عبارتند از : مس ‚ آلومينيوم وفولاد كه ممكن است به تنهايي يا بصورت تركيبي از دو يا چند فلز بكار روند

مانند: مس ‚ فولاد و آلومينيوم/ فولاد.

مس: COPPER

از معمولترين هاديهاي خطوط است كه قابليت هدايت بسيار خوبي دارد و از نظر هدايت الكتريكي بعد از نقره به حساب مي آيد و هر چقدر ناخالصي آن بيشتر باشد قابليت هدايت آن كمتر است و چون در طبيعت به وفور يافت مي شود ارزان تر از نقره است. استقامت مكانيكي آن خوب و عوامل جوي بر آن تاثير زياد ي ندارد.

آلومينيوم:

آلومينيوم بيشتر در خطوط انتقال بخصوص با ولتاژ قوي بكار مي رود. داراي 5/99درصد آلومينيوم و 5/. درصد فلزات ديگر مي باشد. ضريب هدايت آلومينيوم از مس كمتر ولي قيمت آن ارزانتر و وزنش سبكتر است. استحكام مكانيكي آن از مس كمتر و تاثير عوامل جوي و رطوبت بر آن به مراتب بيشتر از مس است و در هواي مرطوب زود اكسيده مي شود.

الملك:

اين فلز در آلمان به الداري معروف است آلياژي از 3/98درصد آلومينيوم و بقيه آن منيزيم و سيليسيوم مي باشد. قابليت هدايت آن 10درصد از آلومينيوم خالص كمتر ولي مقاومت مكانيكي آن خيلي زيادتر مي باشد.

آلومينيوم ـ فولاد:

منظور هادي مي باشد كه در وسط يك مغز فولادي و اطراف آن رشته هاي آلومينيومي قرار دارند. مغز فولادي براي استحكام مكانيكي ورشته هاي آلومينيومي براي هدايت الكتريسيته مي باشد.

مقاومت مخصوص اين هادي دو برابر مس و مقاومت مكانيكي آن 80 درصد مس سخت است. ضمنا براي جلوگيري از زنگ زدگي و همچنين خوردگي بين سيمها فولادي و آلومينيومي از فولاد گالوانيزه استفاده مي كنند.



فولاد:

فولاد داراي مقاومت مكانيكي زياد و قابليت هدايت كمي مي باشد و با اسپانهاي بلند به كار ميرود. در شبكه به عنوان سيم گارد به كار مي رود و سيمهاي فولادي كه در هواي آزاد بكار ميروند بايستي گالوانيزه باشند تا زود زنگ نزنند.

دسته بندي هاديها:

هاديها به دو دسته تك رشته اي و چند رشته اي تقسيم مي گردد. هادي تك رشته اي داراي يك دسته سيم و هادي چند رشته اي از يك گروه سيم كه به هم تابيده شده مشتمل مي باشد.

مقره هاي خطوط هوايي :

هاديهاي خطوط هوايي باواسطه مقره ها بر روي كراس آرم قرار دارند.علت استفاده از مقره در خطوط عبارت است از:

1. عايق نمودن هاديها نسبت به كراس آرم و پايه و درنتيجه زمين.
2. عايق نمودن هاديها نسبت به يكديگر و ايجاد فاصله ايمن بين فازها

مقره ها بايستي از تحمل يك مقاومت الكتريكي و مكانيكي خاصي برخوردار باشند تا بتوانند علاه بر نيروهاي مختلف مكانيكي ( فشار ‚ كشش ‚ خمش ) كه به آنها وارد مي شود در مناسب ترين شرايط ( باران ‚ مه ‚ شبنم و آلودگي هوا ) فشار الكتريكي وارده مانند ولتاژ دائمي خط و ولتاژ ضربه اي ( رعد وبرق ‚ كليد زني ) را نيز تحمل كنند. استقامت مكانيكي مقره ها بستگي به جنس و ضخامت عايق دارد. استقامت الكتريكي آن بستگي به جنس ‚ طول و شكل مقره دارد. دو ماده اصلي براي ساختن مقره هاي خطوط هوايي ‚ چيني و شيشه سخت مي باشد.

مزاياي مقره شيشه اي نسبت به چيني:

1. در مقابل لب پريدگي و قوس الكتريكي نسبت به چيني مقاوم تر است.
2. اگر بشكند به تكه هاي كوچكي شكسته شده وآن عيب را مي توان از روي زمين مشاده كرد بنابراين تشخيص عيب در مقره هاي شيشه اي آسانتر از مقره هاي چيني است .
3. استقامت عايقي شيشه بيشتر از چيني و در حدود 120كيلو ولت بر ميلي متر مي باشد.
4. تحت فشار مقاوم تر از چيني بوده و در مقابل كشش استقامت معادل چيني را دارد.
5. تنها عيب مقره شيشه اي اين است كه در اثر ضربه لبه هاي آن كاملا خرد شده و در عين اينكه يك حسن در مقابل عيب يابي است ‚ عيب بزرگ آن اين است كه بطور فوق العاده از قدرت عايقي آن زنجيره و مقره كاسته مي شود.

دمپر (موج گير ):

يكنوع از خفه كننده هاي نوسان دمپر مي باشد. از آنجا كه هاديهاي خطوط هوايي كه در بالاي زمين قرار دارند ودر اسپانهاي بلند تحت تنش نسبتا بالايي به لرزش يا ارتعاش در مي آيند بنابراين براي جلوگيري از ايجاد اين نوع نوسانات يا لرزشها كه موجب فرسودگي و خردگي در هادي در محل اتصال هادي به پايه هاي عبوري رخ مي دهد از دمپر ( لرزشگير ) استفاده ميگردد.

كراس آرم يا كنسول و انواع آن :

كراس آرم ها جهت نگهداري مقره ها و هاديهاي خط روي پايه ها نصب مي گردد. طول آن به پارامترهاي زياد از قبيل ولتاژ خط ( فاصله بين فازها )‚ باد‚ برف و يخ بستگي دارد و معمولا نوع آن هم بستگي به شرايط وموقعيتهاي گوناگوني كه لازم باشد از نمونه خاص آن مورد بهره برداري قرار گيرد استفاده مي شود.

كراس آرم صليبي :

الف) كراس آرم چوبي :

از خيلي وقت پيش براي خطوط تلفن ‚ تلگراف و توزيع برق استفاده گرديده است وعموما از درخت صنوبر و كاج ساخته مي گردد. ابعاد آن بطول 244سانتيمتر و ابعاد مقطع آن 5/11*9 سانتيمترمي باشد در كراس آرم صليبي مي توان از مقره سوزني و يا مقره بشقابي به صورت آويز استفاده نمود و علاوه بر آن مي توان به صورت تركيبي از سوزني و بشقابي را توأما بكار برد. مخصوصا در كراس آرم به طول 150سانتيمتر مقره سوزني را در راس تير و مقره هاي كناري را با مقره هاي سوزني و يا مقره بشقابي استفاده نمود.كراس آرم چوبي را ابتدا روي پايه نصب و پس از بستن بازوها به آن و محل نصب بازوها به پايه را مشخص و سوراخ نماييد ضمنا مي توان بجاي بريس يكپارچه از دو تسمه به طول 70سانتيمتر و عرض 3 سانتيمترنيز استفاده نمود. انواع بريس يا بازو.
دسته بندی: فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات

تعداد مشاهده: 1941 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 20

حجم فایل:20 کیلوبایت

 قیمت: 29,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: