پروژه کارآفرینی تولید رشته آشی و پلویی

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد رشته آشي و پلويي در 30 صفحه ورد قابل ويرايش
- 1 مقدمه :
غذا به هر ماده اي اطلاق مي شود که موجود زنده آنرا مي خورد يا مي آشامد. واژه غذا شامل مايعات نوشيدني هم مي شود. غذا منبع اصلي توليد انرژي و تغذيه در جانوران است و معمولاً جانوران و گياهان، منشا توليد آن هستند.
مطالعه در مورد غذا را علم تغذيه يا علم غذا مي نامند. در زبان فارسي، به شکل مجازي هم از واژه غذا استفاده مي کنند؛ مثل غذاي فکر.
با توجه به ورود تکنولوژي هاي جديد و به همراه آن فرهنگ مرتبط با آن در اقشار مختلف جامعه غذاهاي متنوعي در بين افراد رايج شده است و نوع مواد مصرفي با در نظر گرفتن دوفاکتور اساسي يعني مطلوبيت فرهنگي و امکانات اقتصادي را در برنامه غذايي خود گنجانده اند. در اين ميان يکي از انواع غذاهايي که با توجه به معيارهاي مورد اشاره در خور توجه واقع شده است انواع رشته هاي آشي و پلويي مي باشد که گذشته از ظاهر مطلوب و تطابق با تحولات فرهنگي از جنبه اقتصادي نيز مقرون به صرفه است.
ماده اوليه اين رشته ها گندم مي باشد که خوراک اصلي و دائمي ما را تشکيل مي دهد و اين در شرايطي است که تعدادي از استان هاي کشور، رشته مورد نياز خود را از ساير استان ها تأمين مي کنند. لذا اين امر لذوم تشکيل چنين کارخانجاتي را در مناطقي از کشور که مصرف بيشتري دارند را نشان مي دهد.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
توليد رشته آشي و پلويي
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :
با توجه به همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد رشته آشي و پلويي مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي توليدي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :
اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 8 نفر ميباشد .
تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
تجارت مواد غذايي
امروزه غذا در سراسر دنيا مبادله مي شود. دسترسي به غذا ديگر محدود به ناحيه اي که ماده غذايي در آنجا پرورش مي يابد و يا محدود به فصل و زمان خاصي نيست. از سال 1961 تا 1999 در سرتاسر جهان، افزايش قابل توجهي در صادرات مواد غذايي وجود داشت. اقتصاد برخي کشورها بسيار متکي بر صادرات مواد غذايي است (در برخي موارد، بيش از 80 %).
مواد غذايي و سلامتي
محروميت غذايي سبب سوئ تغذيه و در نهايت فقر غذايي مي گردد. اين امر تاثير مخرب و همه گيري بر سلامتي و مرگ و مير انسان مي گذارد. در سال 2003م، تخمين زده اند که هر سال در سراسر جهان، 40 ميليون نفر به دليل گرسنگي جان مي سپارند. گاهي براي توزيع عادلانه غذا در زمان هاي کمبود مواد غذايي، مخصوصاً دوران جنگ، از جيره بندي استفاده مي کنند.
سالم بودن رشته
بيماري هاي ناشي از غذا و يا مسموم کردن غذا توسط باکتري، سم، ويروس و غيره ايجاد مي شود. مسموم کردن غذا، عاملي براي بيماري انسان شناخته شده است. در طول دوران امپراطوري رم، با استفاده از مسموم کردن غذاها بسياري از افراد را مي کشتند. به همين دليل در قرون وسطي، اعضاي خانواده سلطنتي اشخاصي را براي آزمودن و چشيدن طعم و مزه غذا استخدام مي کردند.
تشخيص عوامل بيماري هاي ناشي از غذا و همچنين شناسايي روش هاي نظام يافته تر جهت نابودي اين بيماري ها سبب توسعه سيستم هاي تجاري همچون HACCP شد. اين گونه سيستم ها اگر درست عمل کنند قادرند هر گونه خطر احتمالي را تشخيص داده و نابود نمايند.
حساسيت به غذا
برخي افراد نسبت به بعضي غذاها حساسيت دارند. مقدار ماده غذايي مورد نياز براي تحريک فرد مبتلا به حساسيت، مي تواند بسيار کم باشد. براي مثال، ذرات کوچک از يک ماده غذايي در هوا که حتي استشمام هم نمي شود، مي توانند واکنش هاي کشنده اي را در فرد مبتلا به حساسيت ايجاد نمايند. هر ماده غذايي مي تواند محرک باشد؛ اما مواد غذايي که معمولاً ايجاد حساسيت مي کنند داراي گلوتن، ذرت، صدف، بادام زميني و سويا مي باشند.
بيشتر افراد مبتلا به حساسيت پس از مصرف ماده غذايي خاصي، دچار اسهال، علائم پوستي جوش، ورم و استفراغ مي شوند. البته اين گونه ناهنجاري ها ريشه ارثي دارند و اساساً از اعضاي خانواده به فرد منتقل مي گردد.
عادات رژيم غذايي
عادات رژيم غذايي نقش مهمي در سلامتي و مرگ و مير بشر ايفا مي کنند. از جمله:
· 13 درصد از مردم دنيا از کمبود يد رنج مي برند.
· در سال 2003 تخمين زدند که کمبود ويتامين آ، سالانه سبب کوري بيش از 500,000 کودک مي شود.
· کمبود ويتامين ث سبب بيماري اسکوروي مي گردد.
· کواشيورکور، نوعي بيماري در کودکان است که به دليل فقدان پروتئين در رژيم غذايي کودک، به وجود مي آيد.
· مواد مغذي موجود در رژيم غذايي مردم کشورهاي صنعتي، بيشتر شامل چربي حيواني، شکر، انرژي، الکل مي باشد؛ در حالي که بافت گياهي، هيدرات کربن و آنتي اکسيدان در آن کمتر به چشم مي خورد. تغييرات امروزي که در شيوه کار، زندگي و ورزش افراد به وجود آمده همراه با نگراني هايي که در خصوص تاثير تغذيه بر سلامتي و مرگ و مير انسان وجود دارد، همگي بر عادات قديمي خوردن غذا تاثير مي گذارند. حتي بسياري از بيماري ها با تغيير در رژيم غذايي درمان مي شوند.
تغذيه
نياز انسان به غذا يکي از احتياجات ذاتي يا فيزيولوژيک است که مهمترين عامل بقاي زندگي و طول عمر مي باشد.احتياج به غذا دائمي است و ارگانيسم را مجبور ميکند تا براي بدست آوردن غذا و رفع گرسنگي کوشش کند.
تغذيه صحيح و متعادل نه تنها پديده رشد را ميسر مي سازد و به تندرستي و طول عمر مي انجامد،بلکه با تاثير بر روي اعصاب و روان سبب رشد فکري و نمو نيروهاي رواني مي گردد.
تر کيب شيميائي غذاي انسان بايد شامل پروتئين ها، چربي ها، کربوهيدرات ها، مواد معدني ، ويتامين وآب باشد تا رشد و سلامت ياخته هاي بدن تامين شود.اين مواد با تغييراتي که در لوله گوارش حاصل ميکند قابل جذب مي شوند و براي تامين احتياجات حياتي مورد استفاده ياخته هاي بدن قرار ميگيرند.
گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :
بازديد از محل توليد رشته آشي و پلويي
بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد رشته آشي و پلويي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،
جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1397 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 30

حجم فایل:471 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: